Baranki-koszyczki z masy cukrowej
Składniki
przygotować masę cukrowa-moja foremki na baranka- duże i małemake ziemniaczanapędzelek – do smarowania foremekbarwnikina koszyczek formę z ''babki;drut na ucho1szt białkopędzelek do smarowania zrobić róże z masy cukrowejpisankikogucikiwykałaczki
Z przygotowanej masy napełniać foremki baranka kupić baranki pożądanej wielkości i przeciąć na pół pędzelkiem wysmarować połówki i napełniać masa dobrze dociskając do siebiezbędna masę wkoło oderwać i pomału wyjmować poczekać 1 lub 2 dni i dopiero dekorować koszyczekformę z babki odwrócić posmarować białkiem i nałożyć masę dobrze dociskając--rękę oprószyć mąką ziemniaczaną--i odciąć zbędna cześćzrobić jajka; koguciki--co chcemy na drut ja zrobiłam groszek ptysiowy ale można dać np; żelki ; chrupkiróżyczki zrobić i nabić na wykałaczki - lub inne kwiatkisklejamy lukrem lub karmelem w formie koszyczek musi stać 2 dni--po tym czasie delikatnie rozchylając boki formy wyjmujemy koszyczek
tilia62