selgros_kuchnia.pdf

(1515 KB) Pobierz
WYDAWCA: SELGROS SP. Z O.O. 61-131 POZNAŃ UL. ZAMENHOFA 133 MAJ 2010 NR 11
OFERTA WAŻNA DO WYCZERPANIA ZAPASÓW. WYDAWCA ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIAN CEN PODANYCH W BIULETYNIE INFORMACYJNYM
ORAZ DO LIMITOWANIA WIELKOŚCI SPRZEDAŻY POSZCZEGÓLNYCH PRODUKTÓW. WYDAWCA NIE ODPOWIADA ZA BŁĘDY SKŁADU I DRUKU.
1191310398.051.png
2
SZANOWNI PAŃSTWO,
GRILLOWANIA ZACZĄĆ CZAS!
SYSTEM HACCP SYSTEMEM ZAPEWNIENIA
BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
Charakterystyczny aromat oraz wyśmienity smak
grillowanych potraw to doskonała zachęta do spotkań
towarzyskich na świeżym powietrzu.
Zgodnie z przepisami w Polsce i w całej Unii Europejskiej
Firma Selgros posiada wdrożony system HACCP.
System HACCP to przede wszystkim:
• zapewnienie jakości zdrowotnej produktu
spożywczego,
• zdrowie i bezpieczeństwo konsumenta.
Wdrożony
system HACCP
– jakość świeżego
mięsa
z własnego
rozbioru
Z myślą o nadchodzącym sezonie przygotowaliśmy
dla Państwa szeroką gamę mięs i surowych kiełbas na
grilla. Oferujemy Państwu mięso z własnego rozbioru,
którego zaletami są: świeżość, wysoka jakość oraz
wyśmienite wartości kulinarne.
System HACCP jest rekomendowany przez Światową
Organizację Zdrowia (WHO) i dotychczas uważany
za najskuteczniejsze narzędzie zapewnienia bezpie-
czeństwa żywności.
W naszej ofercie posiadamy elementy mięsa wie-
przowego, wołowego oraz cielęcego. Oferowane przez
nas elementy mięsne uzyskiwane są z surowca o naj-
wyższej klasie mięsności E i S. Dodatkowo przy-
gotowujemy rozbiór poszczególnych elementów
według życzenia Klienta.
Wprowadzony system HACCP daje nam możliwość peł-
nej kontroli nad produktem, począwszy od etapu przy-
jęcia surowca oraz produktów, poprzez produkcję, ma-
gazynowanie, aż do momentu sprzedaży. Całkowite
panowanie nad bezpieczeństwem zdrowotnym żyw-
ności osiągamy poprzez ciągłe monitorowanie, sys-
tematyczne prowadzenie pomiarów oraz obserwacji
w miejscach, które bezpośrednio wpływają na jakość
i bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Nasi pracowni-
cy wykonują swoje zadania według ściśle określonych
i przemyślanych procedur, posiadają niezbędne kwa-
lifi kacje i uprawnienia, a dzięki odpowiednim szkoleniom
są świadomi swojej odpowiedzialności za jakość i bez-
pieczeństwo produktów oferowanych do sprzedaży.
Wprowadzony system HACCP pomaga nam spełnić
oczekiwania Naszych Klientów co do bezpieczeństwa
i jakości zdrowotnej żywności.
Nasze wieloletnie doświadczenie w rozbiorze mięsa,
poddawaniu odpowiedniej obróbce, przyprawianiu
i marynowaniu to gwarancja doskonałej jakości oraz
wyśmienitego smaku potraw.
Zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą
mięs oraz surowych kiełbas na grilla.
Jesteśmy pewni, że zakup oferowanych produktów
będzie rozkoszą dla podniebienia i gwarancją mile spę-
dzonego czasu z rodziną i przyjaciółmi.
1191310398.058.png
Selgros współpracuje z dostawcami mięsa
spełniającymi najwyższe normy europejskie.
Mięso dostarczane do naszych hal rozbioru
posiada zezwolenie na handel i jest oznaczone
specjalnym znakiem weterynaryjnym.
3
1191310398.059.png 1191310398.060.png 1191310398.001.png 1191310398.002.png 1191310398.003.png 1191310398.004.png 1191310398.005.png 1191310398.006.png 1191310398.007.png 1191310398.008.png 1191310398.009.png 1191310398.010.png 1191310398.011.png 1191310398.012.png 1191310398.013.png 1191310398.014.png 1191310398.015.png 1191310398.016.png 1191310398.017.png 1191310398.018.png 1191310398.019.png 1191310398.020.png 1191310398.021.png 1191310398.022.png 1191310398.023.png 1191310398.024.png 1191310398.025.png 1191310398.026.png 1191310398.027.png 1191310398.028.png 1191310398.029.png 1191310398.030.png 1191310398.031.png 1191310398.032.png 1191310398.033.png 1191310398.034.png 1191310398.035.png 1191310398.036.png 1191310398.037.png 1191310398.038.png 1191310398.039.png 1191310398.040.png 1191310398.041.png 1191310398.042.png 1191310398.043.png 1191310398.044.png 1191310398.045.png 1191310398.046.png 1191310398.047.png 1191310398.048.png 1191310398.049.png 1191310398.050.png 1191310398.052.png 1191310398.053.png 1191310398.054.png 1191310398.055.png
4
07
01
08
09
02
10
03
04
SŁODKO-OSTRE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z GRILLA
1 kg polędwiczek wieprzowych
marynata: 1/3 szklanki soku ananasowego, 1/3 szklanki soku
cytrynowego, 1 łyżka sosu chili, 1 łyżka mielonego imbiru, 1 łyżeczka
mielonego kminku, 1 łyżka rozgniecionego czosnku, 1 łyżeczka cukru,
1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
05
06
01 antrykot wołowy na grilla
02 zestaw golonek na grilla
03 polędwiczki wieprzowe na grilla
04 szaszłyk na grilla
05 golonka na grilla
06 żeberka na grilla
07 boczek wp. pocięty na grilla
08 szynka wp. sznycle na grilla
09 schab wp. b/k na grilla
10 karkówka wp. na grilla
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Polędwicę pokroić w kostkę.
Zalać mięso marynatą, dokładnie wymieszać, odstawić na noc do
lodówki. Następnie odcedzić z marynaty, nabijać na patyczki do
szaszłyków namoczone wcześniej w wodzie. Pozostawić 2-3 cm odstępu
między kawałkami mięsa. Piec na grillu 10 minut.
1191310398.056.png
GRILLOWANE FILETY Z KURCZAKA
4 fi lety z kurczaka, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki miodu,
1 łyżka musztardy Dijon, 1-2 łyżki soku z cytry-
ny, 2 łyżeczki drobno posiekanego tymianku
cytrynowego lub zwykłego, 1/2 łyżeczki drobno
zmielonego pieprzu cytrynowego, sól
podudzie na grilla
fi l e t y n a g r i l l a
Przygotować marynatę z oliwy, miodu, musz-
tardy, soku z cy tr yny, pieprzu cy tr ynowego
i tymianku. Dokładnie namoczyć w niej fi lety
z kurczaka, odstawić na 4 godziny. Mięso piec
ostrożnie na niezbyt silnym ogniu. Po kilku
minutach obrócić na drugą stronę, a upie-
czoną stronę lekko posolić. Po upieczeniu
drugiej strony ją też posolić i od razu podawać
– z ziemniakami w mundurkach (ugotowanymi,
podpieczonymi na grillu i posypanymi ziołami).
Znakomicie do tego dania pasuje zielona sałata
z cytrynowym dressingiem.
udka na grilla
skrzydełka na grilla
GRILLOWANE UDKA IMBIROWE
4 udka kurczaka, 3 ząbki czosnku, jedno niewiel-
kie kłącze świeżego imbiru, 1 łyżeczka słodkiej
papryki, sok z całej cytryny, 1 łyżka miodu,
3 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, sól
Oczyszczony i obrany imbir zetrzeć na tarce
o średnich oczkach, dodać sok z cytryny, roz-
tarty czosnek, miód, paprykę, sól i pieprz. Udka
dokładnie posmarować marynatą i odstawić do
lodówki na 2 godziny.
Mięso piec na grillu, co pewien czas obracając.
Podawać z grillowanymi ziemniakami, czosn-
kiem, cebulą, pieczarkami, cukinią, pomidorami
i suszonymi owocami.
zestaw na grilla
noga na grilla
5
1191310398.057.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin