Likier kokosowy na wiórkach.rtf

(1 KB) Pobierz

Likier kokosowy na wiórkach.

1. Paczka wiórek kokosowych ( 25 dkg)
2. Torebka cukru waniliowego
3. Mleko kokosowe w puszce ( 400 ml )
4. Mleko skondensowane słodkie ( 400 ml )
5. Mleko skondensowane niesłodzone ( 400 ml)
6. Flaszka psoty 40% ( 0,7 l )

Do słoja wsypujemy wiórki, cukier waniliowy i zalewamy psotką. Zakręcamy i codziennie potrząsamy słojem. ( przez 7 dni ).
Po tygodniu odcedzamy i wyciskamy wiórki przez gazę. Ciecz którą uzyskaliśmy wlewamy do garnka i po kolei dolewmy
mleka intensywnie miksująć. Po zmiksowaniu wszystkiego znów na tydzień do słoja codziennie mieszająć.
Po tygodniu do butelek i smacznego.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin