ciasto:
kostka masła
6 jajek
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru pudru
cukier waniliowy
olejek rumowy
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce z kompotu lub świeże
krem:
1/2 l mleka
1/2 szkl. cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki pszennej
polewa:
1/2 kostki masła
2 łyżki wody
Utrzeć masło z cukrem, dodając po 1 żółtku, mąkę z proszkiem i ubitą na sztywno pianę. Podzielić ciasto na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę, do II dodać 2 łyżki wody i kakao i wyłożyć na jasne ciasto. Rozłożyć gęsto owoce i piec ok. 45 min. Z mleka, cukru i i mąki ugotować budyń. Ostudzony stopniowo dodawać do utartej margaryny/ masła. Wyłożyć na ostudzone ciasto. rozpuścić składniki polewy, oblać nią ciasto.
zmarnowanytalent