Zupa Żur wigilijny.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
Żur wigilijny
Składniki
Marchewka, pietruszka, pół selera, 4 suszone grzyby, pieprz, sól.
Zakwas: 10 dag mąki żytniej pytlowej, 10 dag mąki żytniej
razowej, 2 ząbki czosnku, skórka razowego chleba
Sposób przyrządzania
Składniki zakwasu zalać w słoju litrem przegotowanej wody,
przykryć gazą i zostawić na kilka dni w temperaturze pokojowej
(zakwas można zastąpić litrem gotowego żuru). Z warzyw i
grzybów ugotować litr wywaru, lekko posolić i przelać przez sito. Dodać litr zakwasu i
zagotować. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
Plik z chomika:
wojtek09870
Inne pliki z tego folderu:
fasolka po bretońsku.pdf
(137 KB)
Gołąbki z kiszoną kapustą i pomidorami.pdf
(343 KB)
GOŁĄBKI.doc
(20 KB)
Kluski śląskie - prosty przepis.pdf
(194 KB)
Krokiety naleśnikowe z kapustą i grzybami.pdf
(281 KB)
Inne foldery tego chomika:
⊱✿ZUPY⊱✿
zupy
Zupy 2
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin