Zawijaski z parówek w curry.doc

(23 KB) Pobierz
Zawijaski z parówek w curry

Zawijaski z parówek w curry

 

Składniki na 4 porcje:

parówki (8 sztuk)

10 dag żółtego sera

łyżka oleju

8 plasterków wędzonego chudego boczku

2 łyżki curry

 

Parówki obierz z osłonek, rozetnij wzdłuż (nie przecinaj jednak do końca!), po czym lekko rozłóż na pół.

 

Żółty ser pokrój w cienkie słupki i włóż w rozcięte parówki. Każdą parówkę owiń w połowie długości plasterkiem boczku i dokładnie zepnij wykałaczką.

 

Tak przygotowane parówki ułóż w żaroodpornej formie posmarowanej olejem, a każdą posyp curry. Zapiekaj je około 10 minut w temperaturze 180°C, aż ser się lekko stopi.

 

Takie zawijaski smakują doskonale z keczupem lub musztardą.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin