Czachor Szałot.doc

(114 KB) Pobierz

Czachor Szałot-czacha dymi

Przeżyliśmy podwójne rozpoczęcie roku szkolnego,a teraz czas uzupełnic kalorie. Polecam ślązoczka- czachorowego twora

Składniki do Chachor szałot

·         – 1 kg ziemniaków

·         – 6 jaj

·         – 5 ogórków

·         kiszonych

·         – 30-40 dkg boczku wędzonego

·         – 1 cebula

·         – 1 kg schabu z kością

·         – bułka tarta

·         – mąka

·         pieprz i sól


.................................

http://2.bp.blogspot.com/-mS-r0MONiiY/Tl_4m9CRhGI/AAAAAAAAB3E/dLGo7j3Gaew/s320/aga23034.png



Jajka gotujemy na twardo,a ziemniaki gotujemy w mundurkach.Kroimy boczek
w kostkę, podsmażamy, na sam koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę aż cebula się zeszkli. Ugotowane ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Ogórek kiszony i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy doprawiając solą i pieprzem do smaku. Podajemy z kotletem
schabowym panierowanym w bułce, jajku i mace.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin