Brazylijski budyń na deser.rtf

(1 KB) Pobierz

 

 

 

 

Brazylijski budyń na deser

 

 

CZAS PRZYGOTOWANIA: powyżej 60 minut

POZIOM TRUDNOŚCI: łatwe

REGION: kuchnia południowoamerykańska

ILOŚĆ OSÓB: powyżej 4 osób

 

BRAZYLIJSKI BUDYŃ NA DESER - składniki:

2 puszki mleka skondensowanego słodzonego

2 "puszki" mleka 3.2%

4 całe jajka

7 łyżek cukru

BRAZYLIJSKI BUDYŃ NA DESER - sposób przygotowania: Karmel robiony już w formie z kominkiem : 7 łyżek cukru wsypać do formy z kominkiem i na małym ogniu rozpuścić i rozsmarować na ściankach formy. Nie musi być idealnie! Nie dodawać wody!

Do ostudzonej formy wlać ubitą ze wszystkich składników mikserem masę. Formę włożyć do garnka z gorącą wodą (kąpiel wodna ) i do piekarnika na ok. 70 min., temp. 210 C. Sprawdzić patyczkiem.

Schłodzić. Nożem o okrągłym zakończeniu przesunąć po wewnętrznych ściankach formy, nakryć dużym talerzem i odwrócić .

Zgłoś jeśli naruszono regulamin