ebook.pdf

(4402 KB) Pobierz
Najlepsze przepisy Magdy Gessler
Wielkanoc
Wielkanoc
Najlepsze przepisy Magdy Gessler
3
U
wielbiam Wielkanoc, te wiosenne święta pełne życia i radości.
Bajecznie kolorowe i bogate. Powietrze przesycone aromatem
wanilii, pieczonego ciasta, pomieszane z zapachem wiosennych
kwiatów: hiacyntów, żonkili, tulipanów. Potem już nic tak nie
pachnie!
I choć niektóre wielkanocne dania są pracochłonne, pamiętajmy –
to nie Wigilia! Śniadanie wielkanocne nie wymaga trzymania się
tak sztywnych reguł, dobór dań może być bardziej dowolny.
Jeśli nie mamy zbyt wiele czasu, ograniczmy potrawy, które sami
przyrządzimy. Z tych najtrudniejszych zróbmy jedną, góra dwie, na
przykład galantynę i babę, ale wykonajmy je naprawdę popisowo!
A na stole niech królują jaja – ten symbol odradzającego się życia.
Życzę Wam kolorowych, smacznych i pełnych wiosennej nadziei
Świąt.
4
5
Zgłoś jeśli naruszono regulamin