Marynata do pstršga (na około 4 sztuki) Składniki: 1 szklanka oliwy z oliwek 1/2 szklanki ciemnego sosu sojowego 4 zšbki czosnku papryczka chili sok z całej cytryny sól, pieprz, kolendra Sposób przygotowania: Papryczkę chili bardzo drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie czasie nacieramy ryby marynatš i pozostawiamy w lodówce następnie 30 minut. Wkładamy rybkę do folii aluminiowej i pieczemy na grillu. Marynaty do grilla Marynata do łososia (na około 4 dzwonka) Składniki: 1/4 szklanki oliwy z oliwek sok z cytryny wieży koperek sól, pieprz, tymianek Sposób przygotowania: Pęczek koperku drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać posiekany koperek. Łososia natrzeć dokładnie z obydwu stron, włożyć do miski i zalać resztš marynaty. Marynować około 3-4 godzin.
atuna01