marynaty do pstrąga i łososia.txt

(0 KB) Pobierz
Marynata do pstršga (na około 4 sztuki)

Składniki:

1 szklanka oliwy z oliwek
1/2 szklanki ciemnego sosu sojowego
4 zšbki czosnku
papryczka chili
sok z całej cytryny
sól, pieprz, kolendra
Sposób przygotowania:

Papryczkę chili bardzo drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie czasie nacieramy ryby marynatš i pozostawiamy w lodówce następnie 30 minut. Wkładamy rybkę do folii aluminiowej i pieczemy na grillu.

Marynaty do grilla

Marynata do łososia (na około 4 dzwonka)

Składniki:

1/4 szklanki oliwy z oliwek
sok  z cytryny
wieży koperek
sól, pieprz, tymianek
Sposób przygotowania:

Pęczek koperku drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać posiekany koperek. Łososia natrzeć dokładnie z obydwu stron, włożyć do miski i zalać resztš marynaty. Marynować około 3-4 godzin.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin