z marchewki i sera feta.txt

(0 KB) Pobierz
Składniki:

500 g marchewki
1 cebula pokrojona w talarki
1 łyżka gruboziarnistej musztardy
2 łyżki masła
100 ml wody
100 g sera fety
szczypiorek
wieżo zmielony pieprz?

Ugotować marchewkę w mundurkach. Wystudzić, obrać, pokroić w kostkę lub w talarki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojonš cebulę, chwilę smażyć. Kiedy cebula jest półmiękka dodać marchewkę, chwilę smażyć, dodać musztardę?, sól. (Jeli marchewka nie jest wystarczajšco miękka podlać wodš i chwilę dusić). Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na półmisek częć wystudzonej marchewki, położyć częć pokrojonej w kostkę fety, następnie wyłożyć kolejnš częć marchewki i ponownie fetę. Po wierzchu posyapć całoć posiekanym szczypiorkiem. Wstawić na godzinę do lodówki.

Smacznego:)
Zgłoś jeśli naruszono regulamin