Składniki: 500 g marchewki 1 cebula pokrojona w talarki 1 łyżka gruboziarnistej musztardy 2 łyżki masła 100 ml wody 100 g sera fety szczypiorek wieżo zmielony pieprz? Ugotować marchewkę w mundurkach. Wystudzić, obrać, pokroić w kostkę lub w talarki. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojonš cebulę, chwilę smażyć. Kiedy cebula jest półmiękka dodać marchewkę, chwilę smażyć, dodać musztardę?, sól. (Jeli marchewka nie jest wystarczajšco miękka podlać wodš i chwilę dusić). Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na półmisek częć wystudzonej marchewki, położyć częć pokrojonej w kostkę fety, następnie wyłożyć kolejnš częć marchewki i ponownie fetę. Po wierzchu posyapć całoć posiekanym szczypiorkiem. Wstawić na godzinę do lodówki. Smacznego:)
atuna01