Przepis na deser – jagodowe mascarpone Kuchnia Lidla.pdf

(1051 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na deser – jagodowe mascarpone Kuchnia Lidla
Jagodowe mascarpone
Co kupić
200 ml serka mascarpone Pilos
1 opakowanie mrożonych owoców Green Grocer’s
1 łyżeczka soku z pomarańczy
1 łyżka płynnego miodu wielokwiatowego Marlene
szczypta cynamonu Mikado
2 łyżki cukru pudru Sweet Family
50 ml słodkiej śmietanki Pilos
listki mięty do dekoracji
Lubię to!
0
Jak zrobić
poziom: łatwy
porcji: 2
czas: 1h 15min
Owoce rozmrozić na sitku, wymieszać delikatnie z cukrem pudrem. Serek mascarpone połączyć z miodem, śmietanką, sokiem z pomarańczy i
szczyptą cynamonu. Całość dokładnie wymieszać. Owoce oraz masę z serkiem przekładać warstwami do szklanych pucharków. Schłodzić –
minimum 1 godzinę. Przed podaniem udekorować listkami świeżej mięty.
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
http://kuchnialidla.pl/product/Jagodowe-mascarpone
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin