Przepis na bezalkoholowy ajerkoniak Kuchnia Lidla.pdf

(1290 KB) Pobierz
28.9.2014
Przepis na bezalkoholowy ajerkoniak Kuchnia Lidla
Bezalkoholowy ajerkoniak
Co kupić
6 żółtek
150 g cukru
500 ml mleka 3,2%
250 ml śmietanki 30%
1 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej
1 laska wanilii
Lubię to!
0
Jak zrobić
poziom: średni
porcji: 4
czas: 15min
Przygotowanie
Do rondelka wlewamy mleko i śmietankę. Laskę wanilii rozcinamy na pół i wrzucamy do rondla. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Gdy
tylko zacznie wrzeć, zdejmujemy garnuszek z ognia i wyławiamy laskę wanilii.
Żółtka ucieramy z cukrem, aż zrobią się jasne puszyste. Do jajek dodajemy po
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje
i
pliki cookies. Korzystając
jednej łyżce ciepłej mikstury, każdorazowo mieszając do
połączenia się składników. Gdy składniki będą połączone, przelewamy miksturę ponownie do rondla i podgrzewamy na małym ogniu około 3-
z
5
serwisu
płyn zacznie pokrywać tylną stronę łyżki (uważamy,
Twoim
zgadzasz się na ich zapisywanie w
by nie doprowadzić mikstury do wrzenia).
minut, aż
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
Jak podawać
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
Ajerkoniak przelewamy do kubków i dekorujemy odrobiną gałki muszkatołowej.
http://kuchnialidla.pl/product/bezalkoholowy-ajerkoniak
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin