Pasteryzacja na sucho Kuchnia Lidla.pdf

(1029 KB) Pobierz
28.9.2014
Pasteryzacja na sucho Kuchnia Lidla
Pasteryzacja na sucho
Lubię to!
2
Pasteryzacja to proces, który ma na celu przedłużyć trwałość produktów poprzez ich podgrzanie. Nazwa pochodzi od nazwiska
francuskiego chemika, który zapoczątkował tę metodę – Ludwika Pasteura. Rodzaje pasteryzacji przetworów są dwa: pasteryzacja sucha i
mokra.
Tym razem Paweł opowiada o pierwszej z nich. Dowiedzcie się, jakich zasad trzeba przestrzegać podczas pasteryzowania na sucho, by
nie narobić szkód i bałaganu!
Serwis kuchnialidla.pl wykorzystuje pliki cookies. Korzystając
z serwisu zgadzasz się na ich zapisywanie w Twoim
komputerze. Możesz zmienić ustawienia cookies w
przeglądarce. Więcej informacji znajdziesz w naszej
polityce
prywatności.
ZAMKNIJ
http://kuchnialidla.pl/product/pasteryzacja-na-sucho
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin