wit.A wege.pdf

(163 KB) Pobierz
Roślinne źródła prowitaminę A
Zboża bogate w prowitaminę A:
amarantus, orkisz
Warzywa bogate w prowitaminę A:
szczaw, marchew, dynia, szpinak, jarmuż, brokuł, awokado, kapusta włoska,
sałata, rzeżucha
Owoce bogate w prowitaminę A:
morela suszona, papaja, brzoskwinia, melon, mango, wiśnia, czereśnia, śliwki,
agrest, porzeczki czarne
Owoce leśne bogate w prowitaminę A:
rokitnik, jarzębina, róża, niektóre gatunki jeżyn, głóg
Nasiona bogate w prowitaminę A:
siemię lnu
Zioła bogate w prowitaminę A:
nagietek, liście dębu, topoli, orzecha włoskiego, brzozy, bzu czarnego,
pokrzywy, ziele dziurawca
Inne produkty bogate w prowitaminę A:
algi, przyprawy: kozieradka, papryka słodka oraz pikantna, olej lniany.
Porady zdrowotno-dietetyczne w różnych dolegliwościach dla dzieci oraz osób
dorosłych, odchudzanie, kuracja przeciwgrzybicza i przeciwpasożytnicza,
prawidłowe stosowanie diety wegetariańskiej, nauka zdrowego odżywiania,
kursy gotowania.
GABINET DIETOTERAPII
Agnieszka Biernat
terapeuta - dietetyk
tel. +48 603 101 950
Skype: Agnieszka 77275
http://www.dieta.eko.org.pl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin