Puszyste racuchy bez drożdży.docx

(131 KB) Pobierz

Puszyste racuchy bez drożdży

 

http://4.bp.blogspot.com/-xiJbDD39o3w/UMZXy2ITY5I/AAAAAAAAGFw/_kifKdFbywY/s1600/fdwww.jpg

Sekret tak puszystych racuchów polega 

na ubiciu puszystego kremu z jajek i cukru.

Czyli prosto, szybko i bardzo smakowicie !

 

Składniki : 

·                      1 jajko, 

·                      3 łyżki cukru,

·                      1 szklanka mleka,

·                       2 szklanki mąki, 

·                      2 łyżeczki proszku do pieczenia, 

·                      Cukier puder,

·                      Średnie jabłko 

·                      olej do smażenia.

 

Przygotowanie : 

Do miski wbij białko, dodawaj stopniowo cukier a na koniec żółtko. Ubij wszystko na puszystą masę. Dodawaj partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia z mlekiem na przemian. Całość delikatnie wymieszaj. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Wrzuć do ciasta. Smaż niewielkie porcje na rozgrzanym oleju na patelni. 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin