Puszyste racuchy bez drożdży
Sekret tak puszystych racuchów polega
na ubiciu puszystego kremu z jajek i cukru.
Czyli prosto, szybko i bardzo smakowicie !
Składniki :
· 1 jajko,
· 3 łyżki cukru,
· 1 szklanka mleka,
· 2 szklanki mąki,
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
· Cukier puder,
· Średnie jabłko
· olej do smażenia.
Przygotowanie : Do miski wbij białko, dodawaj stopniowo cukier a na koniec żółtko. Ubij wszystko na puszystą masę. Dodawaj partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia z mlekiem na przemian. Całość delikatnie wymieszaj. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Wrzuć do ciasta. Smaż niewielkie porcje na rozgrzanym oleju na patelni.
paulina1736