Zakład Akwakultury.pdf

(629 KB) Pobierz
Zakład Akwakultury
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Skład osobowy
Dr hab. inż. Jacek Sadowski, prof. ZUT –
kierownik Zakładu
Dr hab. Jolanta Kempter
Dr inż. Robert Dziaman
Dr inż. Paulina Hofsoe
Dr inż. Sławomir Keszka
Mgr inż. Marek Bartłomiejczyk
Mgr inż. Ryszard Kołodziejek
Mgr inż. Andrzej Marcinkowski
Mgr inż. Mirosław Półgęsek
Mgr inż. Ludwik Chroł
Mgr inż. Nguyen Thuc Tuan
Mgr Natalia Adamkowska
Zakład Akwakultury powstał w 1991 r. z przekształcenia Zakładu Rybactwa.
Pierwszym kierownikiem i jego założycielem był prof. dr hab. inż. Rajmund Trzebiatowski
W ciągu 25 lat istnienia w skład jego załogi wchodzili ponadto:
Dr hab. inż. Jarosław Filipiak
Mgr inż. Ryszard Klik
Danuta Suchodolska - pracownik RSD Nowe Czarnowo
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Zakład Akwakultury
Genetyka
Bioinżynieria Środowiska
wodnego
OBSZARY NASZEGO DZIAŁANIA
Akwakultura
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Zakład Akwakultury
Laboratorium genetyczne
znajduje się w budynku C campusu Wydziału przy
ul. K. Królewicza 4. Jest w pełni wyposażone
w aparaturę do prowadzenia badań z szeroko
pojętego zakresu genetyki i biologii molekularnej
organizmów wodnych.
Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
Zakład Akwakultury
Laboratorium
wylęgarniczo-podchowowe
– znajduje się w budynku A campusu Wydziału przy
ul. K. Królewicza 4. Wyposażone jest w 4 niezależne
obiegi (z 24 mikrobasenami do podchowu wylęgu
ryb) oraz 5 obiegów do podchowu narybku
z hydroponicznym systemem oczyszczania wody
(16 basenów o łącznej objętości 16 m
3
).
Zgłoś jeśli naruszono regulamin