CIASTO W 5 MINUT BEZ PIECZENIA (KINDER COUNTRY) DSC07323TRADYCYJNE DOMOWE CIASTA NAJLEPSZE PRZEPISY zbiór najlepszych przepisów na domowe ciasta. Składniki: Duże opakowanie herbatników Opakowanie prażonej pszenicy (ja użyłam chrupek niadaniowych Kangus) Krem: mietanka 30% (250 ml) KONIECZNIE Z LODÓWKI!!! 1 tabliczka białej czekolady 2 łyżki serka mascarpone (opcjonalnie) Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady Wykonanie: Białš czekoladę rozpuciłam w kšpieli wodnej, wystudziłam. mietanę kremówkę ubiłam na sztywno (wraz z serkiem mascarpone). Powoli wlewałam białš czekoladę, która wystygła i dalej ubijałam, aż do połšczenia składników. Na koniec dosypałam prażonej pszenicy i wszystko lekko szpatułkš wymieszałam. Na blaszce o wymiarach 20×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłam herbatniki, na nie wyłożyłam przygotowanš masę i przykryłam ponownie herbatnikami. Mlecznš czekoladę rozpuciłam w kšpieli wodnej (na garnek z gotujšcš się wodš układamy miseczkę, wsypujemy czekoladę połamanš na kosteczki i rozpuszczamy czekoladę mieszajšc). Gdy czekolada się rozpuciła polałam wierzch deseru. Wstawiłam do lodówki.
perla9610