ciasto w 5 minut.txt

(1 KB) Pobierz
CIASTO W 5 MINUT BEZ PIECZENIA (KINDER COUNTRY)
DSC07323TRADYCYJNE DOMOWE CIASTA  NAJLEPSZE PRZEPISY  zbiór najlepszych przepisów na domowe ciasta.
Składniki:

Duże opakowanie herbatników
Opakowanie prażonej pszenicy (ja użyłam chrupek niadaniowych Kangus)
Krem:

mietanka 30% (250 ml) KONIECZNIE Z LODÓWKI!!!
1 tabliczka białej czekolady
2 łyżki serka mascarpone (opcjonalnie)
Polewa:

1 tabliczka mlecznej czekolady




Wykonanie:
Białš czekoladę rozpuciłam w kšpieli wodnej, wystudziłam. mietanę kremówkę ubiłam na sztywno (wraz z serkiem mascarpone). Powoli wlewałam białš czekoladę, która wystygła i dalej ubijałam, aż do połšczenia składników. Na koniec dosypałam prażonej pszenicy i wszystko lekko szpatułkš wymieszałam. Na blaszce o wymiarach 20×25 cm wyłożonej papierem do pieczenia ułożyłam herbatniki, na nie wyłożyłam przygotowanš masę i przykryłam ponownie herbatnikami. Mlecznš czekoladę rozpuciłam w kšpieli wodnej (na garnek z gotujšcš się wodš układamy miseczkę, wsypujemy czekoladę połamanš na kosteczki i rozpuszczamy czekoladę mieszajšc). Gdy czekolada się rozpuciła polałam wierzch deseru. Wstawiłam do lodówki.

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin