jogurt z miodem i bakaliami
Deser inspirowany kuchnią grecką, a przynajmniej tym, co serwują w krakowskiej greckiej tawernie o nazwie Hellada (uhm, polecam). Bardzo prosty, bardzo szybki, no i bardzo smaczny. :)
Składniki:
· jogurt naturalny b.d.
· migdały 30 g
· żurawina suszona 1 garść
· miód płynny 5 ml
Składniki:- jogurt naturalny, tyle, ile mieści się w pucharku, jakim dysponujecie;- duża garść łuskanych migdałów;- mała garść suszonej żurawiny, rodzynek albo innych bakalii, które lubicie;- co najmniej 1 łyżeczka miodu (płynny lepiej się sprawdza.1. Bierzemy pucharek, talerzyk, szklankę czy co tam mamy i sypiemy nań bakalie.2. Na bakalie nakładamy jogurt.3. Na jogurt nakładamy miód.Albo robimy wszystko na odwrót. ;) Najważniejsze, żeby nam smakowało. :)
inverna