spód:1/2 szklanki migdałów1/2 szklanki wiórków kokosowych1/2 szklanki siemienia lnianego6-8 daktyli1 łyżka soku z cytryny1 łyżeczka esencji waniliowej1 łyżeczka mioduW blenderze umieszczamy i blendujemy kolejno: migdały, wiórki kokosowe, siemię lniane, opłukane we wrzątku daktyle. Zblendowaną masę łączymy w miseczce z sokiem z cytryny, esencją waniliową i miodem. Mieszamy i możemy wykładać foremki na spodzie i brzegach.krem:1 duże awokado2 dojrzałe banany1 kakiAwokado i banany blendujemy na gładką masę. Układamy w na spodach tarteletek. Ja dwie warstwy kremu oddzieliłam cieniutkimi plasterkami kaki i ułożyłam je również, jak widać, na wierzchu.Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż smaki się przegryzą, a ciasto schłodzi.
inverna