raw surowe tartaletki z bananowym kremem.doc

(115 KB) Pobierz

RAW Surowe tartaletki z bananowym kremem

http://2.bp.blogspot.com/-qVpHSXj3Z6I/ULsvk9EtG1I/AAAAAAAAAI0/ahT-PtlNJmA/s400/tarta2.jpg http://4.bp.blogspot.com/-J4DDXaH_fVE/ULsv7NmGtOI/AAAAAAAAAJM/5SwiNq93eaU/s400/tarat4.jpg

spód:
1/2 szklanki migdałów
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/2 szklanki siemienia lnianego
6-8 daktyli
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka esencji waniliowej
1 łyżeczka miodu

W blenderze umieszczamy i blendujemy kolejno: migdały, wiórki kokosowe, siemię lniane, opłukane we wrzątku daktyle. Zblendowaną masę łączymy w miseczce z sokiem z cytryny, esencją waniliową i miodem. Mieszamy i możemy wykładać foremki na spodzie i brzegach.

krem:
1 duże awokado
2 dojrzałe banany

1 kaki

Awokado i banany blendujemy na gładką masę. Układamy w na spodach tarteletek. Ja dwie warstwy kremu oddzieliłam cieniutkimi plasterkami kaki i ułożyłam je również, jak widać, na wierzchu.
Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aż smaki się przegryzą, a ciasto schłodzi.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin