wołowina z groszkiem.docx

(10 KB) Pobierz

Składniki:

-0,5 kg mięsa wołowego

-po 1.5 papryki czerwonej i żółtej

-1 cebula

-2 marchewki

-mała puszka zielonego groszku

-3 ziemniaki

-mąka

-1/2 cytryny

-liść laurowy

-ziele angielskie

-sól

-pieprz

Przygotowanie:

Mięso kroimy w kawałki. Doprawimy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Obtaczamy w mące. Cebulę i papryki kroimy w kawałki i podsmażamy na patelni, dodajemy marchewką pokrojoną w krążki. Wkładamy do garnka, na tej samej patelni rumienimy mięso, dodajemy do warzyw  i zalewamy szklanką wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, dusimy. Po 20 minutach dodajemy ziemianki pokrojone w kostkę. Na koniec dodajemy zielony groszek.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin