Krupnik na wędzonce z mlekiem - DoradcaSmaku.pdf

(215 KB) Pobierz
18.03.2017
Krupnik na wędzonce z mlekiem ­ DoradcaSmaku.pl
Krupnik na wędzonce z mlekiem
Informacje
Rodzaj posiłku
Obiad
Sposób przygotowania
Wykonanie:
Włoszczyznę opłukać, pokroić i razem z żeberkami włożyć do zimnej wody. Gotować
przez 20 minut, następnie wsypać kaszę i gotować bardzo powoli przez godzinę(do
rozklejenia się kaszy) Pod koniec gotowania, przyprawić do smaku, zalać mlekiem,
zgotować, odstawić z ognia i posypać koperkiem. Podawać z pieczywem.
Czas przygotowania
Średnio
Składniki
włoszczyzna 1 pęczek
żeberka wędzone 40 dag
Koszt przygotowania
Niski
Kaloryczność
Średnia
woda 2 litry
kasza jęczmienna
3 łyżki/kopiate
mleko 1/2 szklanki
sól i pieprz
koper świeży
2 łyżki/posiekany
Liczba osób
3­4
Sposób przygotowania
Gotowane
Główny składnik
Inne
Rodzaj kuchni
polska
Wegetariańskie
Nie
Na grilla
Nie
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/396407/drukuj.html
1/1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin