1. Osoby funkcyjne w służbie żywnościowej – kto nie występuje w czasie „W”.
a) szef służby żywnościowej,
b) podoficer żywnościowy,
c) magazynier żywnościowy,
d) kierownik stołówki.
2. Żołnierze otrzymują bezpłatne wyżywienie według:
a) posiłków przyrządzanych w stołówkach wojskowych,
b) suchego prowiantu,
c) zakupywanych produktów przez kierownika stołówki,
d) posiłków przyrządzanych na zlecenie przez inne zakłady żywienia
zbiorowego.
3. Kuchnie polowe na podwoziach to:
a) KP 340, KP 120, KP 200,
b) KP 200, KPŻ 100, KP 75,
c) KPŻ 170, KP 340, KP 200.
4. Kuchnie polowe przenośne to:
a) KP 75, KP 120, KP 25,
b) KP 345, KP 120, KP 25,
c) KP 340, KP 120, KP 75,
5. Kuchnia polowa wz. KP-340 przeznaczona jest do przygotowania dwudaniowego posiłku dla:
a) 180 żywionych,
b) 150 żywionych,
c) 160 żywionych.
1. Wymień zasadnicze normy wyżywienia wraz z ich symbolami.
2. Jaka jest % struktura całodziennego wyżywienia?
3. Co stanowi podstawę do bezpłatnego wyżywienia i co powinien zawierać?
4. Wymień dodatkowe normy wyżywienia wraz z ich symbolami.
5. Wyjaśnij co oznacza pojęcie: ZASADNICZA NORMA WYŻYWIENIA –
6. Jakie są zadania służby żywnościowej w czasie „P”?
7. Jakie pojemności kotłów występują w KP 340?
8. Jakie są zadania służby żywnościowej w czasie „W”?
9. Wyjaśnij co oznacza pojęcie:
WARTOŚĆ PIENIĘŻNA NORMY WYŻYWIENIA –
10. Wyjaśnij co oznacza pojęcie:
DOMINUJĄCA NORMA WYŻYWIENIA –
snajperswd