Anna Lewińska - KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 500 g czerwonej.pdf
(
962 KB
)
Pobierz
24.02.2017
Szukaj znajomych
Anna Lewińska KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 500 g czerwonej...
49 350 członków
Formosa
Strona główna
Szukaj znajomych
Zobacz wszystkie
SPONSOROWANE
Dołącz
Anna Lewińska
26 listopada 2015 ·
ZIOŁOWE SŁOIKI
Utwórz reklamę
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
500 g czerwonej cebuli
40 g brązowego cukru
ok. 100 ml wytrawnego czerwonego wina
ok. 80 ml ciemnego octu balsamicznego
2 4 łyżki miodu
ok. 1/2 łyżeczki soli
ok. 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
ok. 1/2 łyżeczki tymianku
Cebule obrałam i pokroiłam w piórka. Rondel postawiłam na kuchence,
wsypałam cukier i bez mieszania podgrzewałam aż się stopił. Na taki karmel
wrzuciłam cebulę i od razu ją posoliłam. Smażyłam mieszając aż zwiędła i
puściła trochę soku. Wlałam wino, dusiłam na malutkim ogniu aż cebula
trochę zmiękła. Dodałam ocet balsamiczny, miód, pieprz i tymianek,
smażyłam dalej bez przykrycia, co jakiś czas mieszając, aż całość
odpowiednio zmiękła, odparowała i zaczęła się karmelizować. Ważne jest
żeby nie podgrzewać zbyt mocno bo wszystko się przypali zanim cebula
zmięknie.
Konfiturę można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Doprawienie to
kwestia smaku moja jest dość ostra więc można zmniejszyć ilość pieprzu
czy ew. dodać więcej miodu.
Nałożyć do małych słoiczków i zapasteryzować.
Promocja dla graczy
biletodhp.pl
Do każdego komputera OMEN by HP z Intel Core i5
dorzucamy bilet na 3 dni IEM Katowice!
Polski · English (US) · ślōnskŏ gŏdka ·
Español · Português (Brasil)
Prywatność · Regulamin · Reklama ·
Opcje wyświetlania reklam · Pliki cookie · Więcej
Facebook © 2017
PROPONOWANE GRUPY
Rozmowy o rolnictwie
6451 członków
Dołącz
Lubię to!
Komentarze
Ty i 26 innych użytkowników
27
1 udostępnienie
Anna Lewińska Jola pliki
Lubię to! · Odpowiedz ·
Bożena Król Bardzo lubię
Lubię to! · Odpowiedz ·
1 · 26 listopada 2015 o 22:09
Dani Rodziewicz Jest pyszna! Robiłam ją wielokrotnie i nigdy nie wylądowała
w słoiku. Zawsze zostawała pożarta prosto z gara.
Lubię to! · Odpowiedz ·
4 · 26 listopada 2015 o 22:56
Anna Lewińska jest jeszcze wersja z winem trochę inaczej wrzucę tyle ze
nie dzis, bo juz nie bede przepisywac z niesmiertelnego zeszytu
Lubię to! · Odpowiedz ·
2 · 26 listopada 2015 o 22:58 · Edytowany
Psychologia Pozytywna
Czat
49 350 członków
Dołącz
2 · 26 listopada 2015 o 22:05
9 komentarzy
Porady Ogrodnicze 24
28 755 członków
Dołącz
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=192612451080645&set=gm.1672986912985317&type=3
1/2
24.02.2017
Szukaj znajomych
Anna Lewińska KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 500 g czerwonej...
Jola Kuczyńska Oj jak dobrze
Lubię to! · Odpowiedz ·
Lubię to! · Odpowiedz ·
zostaw ten biedny zeszyt
Formosa
1 · 27 listopada 2015 o 00:19
1 · 27 listopada 2015 o 07:13
49 350 członków
Strona główna
SPONSOROWANE
Dołącz
Szukaj znajomych
Zobacz wszystkie
Utwórz reklamę
Anna Lewińska Wiem bo juz masz dosc mnie i moich przepisow
Joanna Wega 1kg cebuli, 10 dag masła, 2 szklanki czerwonego wina, 1/4
szklanki octu balsamicznego lub winnego,1/4 szklanki posiekanych rodzynek, 1
łyżka gorczycy, 1/2 szklanki cukru: Cebulę obieramy w cienkie piórka i dusimy
na maśle pod przykryciem aż zmięknie (około 30 min.) . Dodajemy cukier i
gotujemy aż masa zacznie się krystalizować (około godziny), Dodajemy
gorczycę i rodzynki, wlewamy ocet i 1 szklankę wina. Gotujemy na wolnym
ogniu mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć wlewamy resztę wina,
odparowujemy i gotowe......
Lubię to! · Odpowiedz ·
Lubię to! · Odpowiedz ·
Anna Lewińska
1 · 27 listopada 2015 o 07:53
1 · 27 listopada 2015 o 08:04
Promocja dla graczy
biletodhp.pl
Do każdego komputera OMEN by HP z Intel Core i5
dorzucamy bilet na 3 dni IEM Katowice!
Jola Kuczyńska Aniu, i tak się mnie nie pozbędziesz
Polski · English (US) · ślōnskŏ gŏdka ·
Español · Português (Brasil)
Lubię to! · Odpowiedz · 27 listopada 2015 o 09:12
Napisz komentarz…
Prywatność · Regulamin · Reklama ·
Opcje wyświetlania reklam · Pliki cookie · Więcej
Facebook © 2017
Czat
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=192612451080645&set=gm.1672986912985317&type=3
2/2
Plik z chomika:
GoldenNeedlepoint
Inne pliki z tego folderu:
W zgodzie z naturą Twój ogród, Podręcznik naturalnego ogrodnictwa - Annelore i Hubert Brus Z Gerhard Schidt.pdf.crdownload
(39545 KB)
Przetwory truskawkowe i słów kilka o pasteryzacji _ Bea w Kuchni.pdf
(908 KB)
jakie-warzywa-sadzic-obok-siebie-tabela.pdf
(15 KB)
• Fasola szparagowa kiszona w solance (fasolka szparagowa gotowana).pdf
(2233 KB)
chleby.info-Domowa musztarda piekielnie ostra.pdf
(404 KB)
Inne foldery tego chomika:
2013
2014
2015
2016
2017
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin