Chrupka ryba.rtf

(6 KB) Pobierz
Chrupka ryba

Chrupka ryba

 

Składniki na 6 porcji:

1 kg filetów rybnych (np. dorsz, sola)

6 łek soku z cytryny

l

60 g masła

60 g bułki tartej

40 g mielonych migdałów

pieprz

gałązka tymianku

3 łki stołowe oliwy

150 ml Bulionu warzywnego WINIARY

olej do formy

 

Zacznij od nagrzania piekarnika do temperatury 180°C. Potem przygotuj filety: skrop je 3 łkami stołowymi soku z cytryny i posól.

 

Masło rozpuść, wymieszaj z tartą buł, migdałami, solą, pieprzem i resztą soku z cytryny. Teraz umyj tymianek.

 

Formę do pieczenia lekko natłuść, ułóż w niej filety. Posyp je mieszanką z tartej bułki, tymiankiem i obficie skrop oliwą. Następnie dolej 3/4 wywaru, rybę piecz w piekarniku 35 minut na złotobrązowo. Jeśli trzeba, dolej resztkę wywaru.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin