Thermomix TM5.pdf

(95 KB) Pobierz
Kurczak w czerwonej paście curry z warzywam​
i
 
1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 
1 puszka mleczka kokosowego 
40 gram czerwonej pasty curry 
cukinia, papryka, marchewka i opcjonalnie papryczka chili. 
 
Do naczynia miksującego Thermomix  wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy pastę curry 
zakładamy motylek i podgrzewamy 5 minut obroty soft, temperatura 85 stopni, następnie 
dodajemy pokrojona w kostkę pierś kurczaka i gotujemy około 12 minut temperatura 100 
stopni obroty soft, na sam koniec gotowania dodajemy pokrojone w cienkie słupki warzywa 
­ u mnie były zatemperowane w temperówce do warzyw która jest moim najnowszym 
odkryciem ­ i powiem w tajemnicy ze dzieci zjadają ze smakiem warzywa których wcześniej 
nie tknęły. po dodaniu warzyw gotujemy jeszcze około 5­7 minut i gotowe! 
#bezglutenowe 
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin