Rajska wyspa.pdf

(4056 KB) Pobierz
RAJSKA WYSPA
przepisy.pl
Dobre lody śmietankowe z owocami "Egzotyczny
miś"
przepisy.pl
Składniki:
Algida Śmietankowa Trio Tropicana
ciasteczka migdałowe, Amaretti ­ 2 sztuki
czekoladowe drażetki w kolorowej polewie
pomarańcza ­ 1 sztuka
czekoladowa posypka – patyczki
orzech nerkowca ­ 1 sztuka
15 minut
1 osoba
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Pomarańczę obierz ze skórki i białej błonki. Z miąższu wytnij małe cząstki.
2. Dużą kulkę lodów śmietankowych nałóż na środek talerza. Cząstki pomarańczy ułóż z jednej
strony kulki – to łapki misia.
3. Z ciasteczek zrób uszy. Potem stwórz buzię misia: z orzechów nerkowca ułóż uśmiech, oczy zrób
z czekoladowych drażetek, a nos ­ z kolorowej. Cały talerz udekoruj posypką i żelkami.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Lody ananasowe z rurkami waflowymi
"Słoneczko"
przepisy.pl
Składniki:
Algida Śmietankowa Trio Tropicana
rurki waflowe ­ 8 sztuk
drażetki czekoladowe
orzechy nerkowca
kolorowa posypka
15 minut
1 osoba
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Zrób dużą kulkę z lodów ananasowych i połóż ją na środku talerza.
2. Dookoła ułóż promienie słoneczka z odpowiednio przyciętych rurek waflowych.
3. Zrób oczy słoneczka z drażetek czekoladowych i uśmiech z orzechów nerkowca.
4. Deser dla dzieci udekoruj kolorową posypką.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Lody czekoladowe z posypką kokosową "Małpka"
przepisy.pl
Składniki:
Algida Śmietankowa Trio Caramella
banan
wafelki
wiórki kokosowe
polewa czekoladowa
bita śmietana
kolorowa posypka – gwiazdki
mięta lub melisa
5 minut
2 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Na środku talerza ułóż dużą karmelową kulkę.
2. Z bitej śmietany zrób łapy i ogon małpy (możesz wykorzystać do tego worek cukierniczy z
końcówką w kształcie gwiazdki), a następnie pomaluj je polewą w paski (tak jak na zdjęciu).
3. Z wafli wytnij 2 małe okrągłe kółeczka na uszy i wetknij je w lody.
4. Z wiórków kokosowych zrób pyszczek małpy, przyklej też oczy z kolorowej posypki.
5. Lody udekoruj plastrami banana i listkami mięty.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Lody czekoladowe "Żółw"
przepisy.pl
Składniki:
Algida Śmietankowa Trio Neapolitana
ciemne winogrona
maliny
listki świeżej mięty
rodzynki
wiórki kokosowe
małe wafelki
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Z lodów czekoladowych Algida Śmietankowa Trio Neapolitana zrób dużą kulkę i umieść ją na
środku talerza. Tuż obok niej połóż mniejszą o smaku śmietankowym.
2. Z wafla wytnij mały okrąg wielkości monety. Wbij go w lody śmietankowe u samego dołu jako
pyszczek żółwia.
3. Na tej samej kulce umieść dwa rodzynki jako oczy.
4. Teraz za pomocą nożyka zrób nacięcia na lodach czekoladowych, tworząc charakterystyczny
wzór skorupy żółwia. Duże winogrono przekrój wzdłuż na pół, a następnie ponownie na pół. Umieść
kawałki winogrona z czterech stron kulki czekoladowej jako wystające spod pancerza nóżki.
5. Pancerz żółwia udekoruj wiórkami kokosowymi. Deser ozdób listkami mięty i podaj ze świeżymi
malinami.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego www.przepisy.pl. Znajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin