zupa z mięsa mielonego.docx

(29 KB) Pobierz

zupa z mięsa mielonego

 

zupa z mięsa mielonego... - składniki

Czosnek

3 ząbki

Fasolka szparagowa

700 g

Mięso mielone

400 g

Por

 

Ser żółty

100-200 g

ostra papryka, pieprz, sól

 

pasta pomidorowa

3-4 łyżki

puszka pomidorów

1

 

 

Sposób przygotowania

Fasolkę gotujemy w około 3l wody. W tym czasie, na patelni teflonowej, przesmażamy mięso mielone ( można podlać wodą lub odrobiną oleju ), mieszając, żeby nie zbiło się w duże grudki. Mięso wrzucamy do gotującej się fasolki, dodajemy pokrojony w plasterki por, puszkę pomidorów oraz koncentrat pomidorowy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będzie surowe tak około 30 minut. Ewentualnie dodajemy wody, jeśli zupa jest za gęsta. Pod koniec gotowania wciskamy ząbki czosnku, sypiemy dużo ostrej papryki, doprawiamy solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na grubszych oczkach. Gorącą zupę wlewamy do talerzy i posypujemy wiórkami serowymi. Podajemy, gdy ser się rozpuści.

zupa z mięsa mielonego...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin