Ryba z warzywami.docx

(56 KB) Pobierz

Ryba z warzywami

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12814671_1540371422959869_6266587764934953749_n.jpg?oh=f4033f4ef71cd3b979691df602e7cb8c&oe=58925588


filety z ryby np. dorsz, 6 sztuk
pomidory, 2
por, 1
cebula, 2
papryka, 2 strąki
pieprz cytrynowy, łyżeczka
sok z cytryny, 3 łyżki
wino białe wytrawne, szklanka
sól, do smaku
tarty ser żółty, 2 łyżki
mąka, 3 łyżki
 

1. ryby rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody ,posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut
2. rybę otoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano
3. cebulę i pora pokroić i smażyć na łyżce oleju, następnie dodać pokrojoną paprykę i pomidory ,dolać wino i jeszcze chwilę dusić
4. rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,na rybę  wyłożyć warzywa ,posypać serem i zapiekać około 25 minut
5. podawać z ziemniakami z wody lub pieczywem

Zgłoś jeśli naruszono regulamin