Ryba z warzywami
filety z ryby np. dorsz, 6 sztukpomidory, 2por, 1cebula, 2papryka, 2 strąkipieprz cytrynowy, łyżeczkasok z cytryny, 3 łyżkiwino białe wytrawne, szklankasól, do smakutarty ser żółty, 2 łyżkimąka, 3 łyżki
1. ryby rozmrozić i odcisnąć z nadmiaru wody ,posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut2. rybę otoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano3. cebulę i pora pokroić i smażyć na łyżce oleju, następnie dodać pokrojoną paprykę i pomidory ,dolać wino i jeszcze chwilę dusić4. rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,na rybę wyłożyć warzywa ,posypać serem i zapiekać około 25 minut5. podawać z ziemniakami z wody lub pieczywem
kalina745