Kotlety Drobiowe.docx

(10 KB) Pobierz

Składniki:

 

-250 g ugotowanego mięsa drobiowego ( np. z zupy)

-1 cebula

-1 jajko

-1 łyżka masła

-tarta bułka

-olej

-zioła:

--tymianek

--lubczyk

--natka pietruszki

-sól

-pieprz

 

Przygotowanie:

 

Ugotowane mięso obieramy z kości i mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę siekamy, podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym maśle. Następnie dodajemy do mięsa razem z posiekanymi drobno ziołami. Wbijamy jajko i wsypujemy 2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin