Ciasta_i_desery_dla_diabetykow_e_0ltl.pdf

(1196 KB) Pobierz
CIASTA I DESERY
DLA DIABETYKÓW
Kup książkę
CIASTA I DESERY
DLA DIABETYKÓW
Agata Lewandowska
Kup książkę
CIASTA I DESERY DLA DIABETYKÓW
Agata Lewandowska
Copyright © 2017 by Wydawnictwo RM
Wydawnictwo RM, 03-808 Warszawa, ul. Mińska 25, rm@rm.com.pl, www.rm.com.pl
Żadna część tej pracy nie może być powielana i rozpowszechniana, w jakiejkolwiek formie
i w jakikolwiek sposób (elektroniczny, mechaniczny) włącznie z fotokopiowaniem, nagrywaniem
na taśmy lub przy użyciu innych systemów, bez pisemnej zgody wydawcy.
Wszystkie nazwy handlowe i towarów występujące w niniejszej publikacji są znakami towarowymi
zastrzeżonymi lub nazwami zastrzeżonymi odpowiednich firm odnośnych właścicieli.
Wydawnictwo RM dołożyło wszelkich starań, aby zapewnić najwyższą jakość tej książce, jednakże
nikomu nie udziela żadnej rękojmi ani gwarancji. Wydawnictwo RM nie jest w żadnym przypadku
odpowiedzialne za jakąkolwiek szkodę będącą następstwem korzystania z informacji zawartych
w niniejszej publikacji, nawet jeśli Wydawnictwo RM zostało zawiadomione o możliwości
wystąpienia szkód.
Zdjęcia zamieszczone w książce mają charakter poglądowy.
Edytor:
Justyna Mrowiec
Redaktor prowadzący:
Irmina Wala-Pęgierska
Redakcja:
Justyna Mrowiec
Nadzór graficzny:
Grażyna Jędrzejec
Projekt okładki:
Anna Jędrzejec
Zdjęcia na okładce i ilustracje:
Shutterstock.inc
Koordynacja produkcji wersji elektronicznej:
Tomasz Zajbt
Opracowanie wersji elektronicznej:
Marcin Fabijański
Weryfikacja wersji elektronicznej:
Justyna Mrowiec
ISBN 978-83-7773-651-7
ISBN 978-83-7773-802-3 (ePub)
ISBN 978-83-7773-803-0 (mobi)
ISBN 978-83-7773-804-7 (PDF)
W razie trudności z zakupem tej książki prosimy o kontakt z wydawnictwem: rm@rm.com.pl
Kup książkę
Spis treści
Wstęp
_____________________________________________________
9
Składniki pokarmowe w diecie diabetyka
_______________________
11
Indeks glikemiczny produktów i potraw
________________________
14
Czym zastąpić cukier?
______________________________________
15
Czym zastępować cukier w przepisach?
_________________________
19
PRZEPISY
_________________________________________________
21
Koktajle
___________________________________________________
23
Czerwony koktajl z owoców lata
______________________________
24
Fioletowy koktajl z owoców leśnych
___________________________
24
Koktajl z buraków i jabłek
__________________________________
25
Koktajl zielony
___________________________________________
25
Koktajl żółty
____________________________________________
26
Koktajl nektarynkowy
_____________________________________
26
Koktajl wzmacniający
______________________________________
27
Czerwony koktajl orzeźwiający z selerem naciowym
_______________
27
Koktajl arbuzowy
_________________________________________
28
Aksamitny koktajl jarmużowy
________________________________
29
Zimowy koktajl z pieczonym burakiem
_________________________
30
Energetyczny koktajl
_______________________________________
31
Koktajl tropikalny
_________________________________________
32
Owocowe desery na ciepło
____________________________________
33
Omlet jabłkowy
__________________________________________
34
Jaglana zapiekanka jabłkowa
_________________________________
36
Placek twarogowy z owocami
________________________________
38
Deser twarogowy z duszonymi śliwkami
________________________
40
Kisiel pomarańczowy
______________________________________
42
Gruszki zapiekane z orzechami
_______________________________
44
Pieczone jabłka z powidłami
_________________________________
46
Owocowe szaszłyki
________________________________________
46
Śliwki pod kruszonką
______________________________________
48
Kup książkę
Zgłoś jeśli naruszono regulamin