Ciasto bananowe bez pieczenia.pdf

(23 KB) Pobierz
Ciasto bananowe bez pieczenia
Jeśli uwielbiasz banany, a pieczenie nie jest Twoją mocną stroną, ten przepis będzie
idealny dla Ciebie. Dzisiaj dowiesz się, jak przygotować smaczne ciasto bez pieczenia.
Składniki
3 banany
400 ml śmietany kremówki
3 szklanki mleka
polewa karmelowa
1/2 szklanki cukru pudru
1/4 szklanki roztopionego masła
250 g serka mascarpone
ok. 45 herbatników
2 opakowania budyniu waniliowego
Sposób przygotowania
Pokrusz herbatniki i wymieszaj z roztopionym masłem. Masę uformuj w sześciany
(najlepiej w formie), dobrze rozprowadzając i dociskając do dna, a następnie wstaw do
lodówki na 2 godziny, aby spód ciasta mógł stężeć.
Wymieszaj serek z połową śmietanki i cukrem pudrem. Rozprowadź równomiernie na
spodzie ciasta.
Pokrój banany w plastry i ułóż na masie kremowej.
Przygotuj budyń, a gdy już ostygnie wylej go ostrożnie na banany.
Ubij resztę śmietanki i rozprowadź ją na wierzchu. Gotowe ciasto umieść w lodówce na
całą noc (minimum na 3 godziny). Przed podaniem oblej je karmelową polewą.
Smacznego!
Strona 1
Zgłoś jeśli naruszono regulamin