Składniki:
-700 g filetów rybnych
-1 szklanka płatków kukurydzianych
-1/2 szklanki tartego parmezanu
-1 łyżeczka ostrej papryki
-szczypta czosnku granulowanego
-1/2 pęczka pietruszki
-1 łyżeczka pieprzu
-sok z ćwierci cytryny
-2 ząbki czosnku
-1 łyżka oliwy
-olej
Przygotowanie:
Płatki kukurydziane rozkruszamy. Dodajemy do nich tarty parmezan, ostrą paprykę i granulowany czosnek. Mieszamy. Do malaksera wkładamy pietruszkę, łyżeczkę oliwy, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny i pieprz. Miksujemy. Dodajemy rybę i znowu miksujemy. Formujemy kotleciki i panierujemy w przygotowanych płatkach. Smażymy na głębokim oleju .
smok12-1993