Kotlety rybne w płatkach kukurydzianych.docx

(10 KB) Pobierz

Składniki:

 

-700 g filetów rybnych

-1 szklanka płatków kukurydzianych

-1/2 szklanki tartego parmezanu

-1 łyżeczka ostrej papryki

-szczypta czosnku granulowanego

-1/2 pęczka pietruszki

-1 łyżeczka pieprzu

-sok z ćwierci cytryny

-2 ząbki czosnku

-1 łyżka oliwy

-olej

 

Przygotowanie:

 

Płatki kukurydziane rozkruszamy. Dodajemy do nich tarty parmezan, ostrą paprykę i granulowany czosnek. Mieszamy. Do malaksera wkładamy pietruszkę, łyżeczkę oliwy, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny i pieprz. Miksujemy. Dodajemy rybę i znowu miksujemy. Formujemy kotleciki i panierujemy w przygotowanych płatkach. Smażymy na głębokim oleju .

Zgłoś jeśli naruszono regulamin