Kalafior-zapiekany-z-mięsem-mielonym.pdf

(81 KB) Pobierz
Kalafior zapiekany z mięsem mielonym
przepisy.pl
Składniki:
mięso mielone - 40 dekagramów
Przyprawa do mięs Knorr
- 2 łyżki
mrożony kalafior - 50 dekagramów
śmietana 18% - 150 mililitrów
jajka - 2 sztuki
starty ser żółty - 20 dekagramów
pieprz
45 minut
4 osoby
Łatwe
sól
Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.
Sprawdź.
Sposób przygotowania:
1. Kalafior podgotuj, mięso dopraw przyprawą Knorr i podsmaż.
2. Przygotuj sos serowy: śmietankę wymieszanej z jajkami, startym serem oraz odrobiną soli i pieprzu.
3. Posmaruj naczynie żaroodporne masłem. Następnie ułóż w nim mięso i kalafiora.
4. Całość zalej przygotowanym sosem serowym i zapiekaj około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin