Potrawy z ryb.pdf
(
624 KB
)
Pobierz
1
Potrawy z ryb
Pani Elżbieta
Towarzystwo Wydawnicze „BLUSZCZ“, Warszawa, 1929
Pobrano z Wikiźródeł dnia 20.11.2018
2
Nr. 54
„ŻYCIE PRAKTYCZNE”
WYDAWNICTWO, POŚWIĘCONE SPRAWOM PROWADZENIA
DOM U
I
GOSPODARSTWA
KOBIECEGO
POTRAWY Z RYB
ZEBRAŁA I UŁOŻYŁA
PA N I ELŻ B I ETA
TOWARZYSTWO WYD. „BLUSZCZ“
WARSZAWA
S P I S R ZE C ZY
3
SŁOWO
WSTĘPNE
Str.
Str.
3
nelsońsku
17
42.
„ z
hreczaną
kaszą
17
43.
Jesiotr
pieczony
17
44.
Kulebiak
z
jesiotra
17
45.
Zrazy z suma
18
46.
Zrazy
z suma
ze słoniną 18
47.
Sum pieczony
19
48.
Sum na zimno
19
49.
Rosół
z
miętusa
19
50.
Muszelki
z
wątróbek
miętusa
19
51.
Suflet
z
miętusa
19
52.
Karaś
w
śmietanie
20
53.
„
smażony
20
54.
Okonie
4
z
I. RYBY RZECZNE
I JEZIOROWE
1.
Szczupak
gotowany
do sosów
6
2.
„
„
w
łusce
6
3.
„
faszerowany
po
żydosku
6
4.
„
„
na
zimno
7
5.
„
„
pieczony
7
6.
„
duszony
z
jarzynami
7
7.
„
smażony
8
8.
Kotlety
ze
szczupaka
8
szczupaka
8
9.
Zraziki
ze
szczupaka
8
10.
Szczupak
duszony z
kartoflami
8
11.
Sandacz
gotowany
po polsku
9
12.
„ w
białem
winie
9
13.
„
pieczony
„au
gratin“
9
14.
Pasztet
z
sandacza
10
15.
Muszelki
z
sandacza
10
16.
„Orły“
z
sandacza
10
17.
Sandacz
na
zimno
11
18.
„ w
galarecie
11
19.
Marynata
klasztorna
z
sandacza
12
5
54.
Okonie
z
jajami
20
55.
„ w
galarecie
19
56.
Sielawy
smażone
20
57.
„
marynowane
21
58.
„ po
grecku
21
59.
Stynki
21
60.
Jazgarze
(rosyjska
„Ucha“)
21
61.
„ w
muszelkach
21
II. RYBY
MORSKIE
62.
Dorsz
(pomokl)
smażony
22
63.
„
„
faszerowany
22
64.
Kotlety
z
dorsza
22
65.
Dorsz
Plik z chomika:
Tomcio4444
Inne pliki z tego folderu:
Potrawy z kasz i mąki.pdf
(561 KB)
Zupy i sosy (Kiewnarska, 1929).pdf
(755 KB)
Potrawy z ryb.pdf
(624 KB)
Potrawy i konserwy z grzybów.pdf
(502 KB)
Jedz ryby.pdf
(327 KB)
Inne foldery tego chomika:
Katzenbach John
Kava Alex
Kellerman Jonathan
King William - Przygody Gotreka i Felixa
Kirst, Hans Hellmut
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin