cieciorka po bretońsku.doc

(1513 KB) Pobierz

Cieciorka po bretońsku

Cieciorka-po-bretońsku.jpg

Lista Składników

·         1/2kg ciecierzycy

·         300g wędzonki

·         700g kiełbasy

·         1 puszka pomidorów

·         2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

·         4 gałązki tymianku

·         2 listki laurowe

·         4 ziela angielskie

·         2 ząbki czosnku

·         1 łyżeczka cukru

·         1/2 łyżeczki ostrej

·         wędzonej papryki

·         1 łyżka majeranku

·         sól i pieprz

Przepis krok po kroku

·         1.Ciecierzyce zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc.

·         2.Zalewamy wodą wkładamy do garnka, zalewamy 1,5l wody, wkładamy wędzonkę, tymianek, ziele i listek laurowy, czosnek, łyżeczkę soli, gotujemy 45 minut.

·         3.W tym czasie kroimy w pół talarki kiełbasę i przysmażamy na patelni.

·         5. Wyjmujemy z garnka wędzonkę, tymianek i wrzucamy kiełbasę, pomidory, przecier, doprawiamy papryką, pieprzem, cukrem, majerankiem, gotujemy jeszcze 15 minut i możemy podawać.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin