Wiejskie specjały. Swojska kuchnia.pdf

(43411 KB) Pobierz
_€]:
!.Ę1]
:4
#
#
w#
,&
*!#1
T
l+Ę
i/i ! i{ tt;
i_.
h-"
ą''
*"'
i
1
:
::
*
rl
#
re
"rgr$
i*:*sią
*,fYi}i*xi
i.i{;i1Yt*XY
....
ł..,.€.@"a:
5pis
treści
Wstęp
Chleb
i
dodatki
do chleba
4
5
zupy
Potrawy
mięsne
5osy
t5
z9
43
Potrawy
z
warzyw
Dania
z
)a)ek,
mąki
i
kaszy
Ciasta
49
ól
79
Do spizarni
lndeks
Bt
94
I
ndeks
B3
Babka
drozdzowa
Barszcz
(zerwony
Bigos
Kluski
kładzione
waniliowym
74
aa
Kluski
na
parzez
sosem
70
óz
rB
ó
7
)1
Botwinka
Chleb
pszenno-zytni
na
zakwasie
Chleb pszenny
Chłodnik
z botwinki
Ciastka
orzechowe
Ciasto
drożdzowe
Cwikła
makiem
Knedle
ze
śliwkami
Kluskiz
Kotlety ziemniaczane z
sosem
l8
75
Bo
47
37
33
Flaczkiwołowe
(ęś
nadziewana
kaszą
Colonka
pieczona
w
piwie
Cołąbki
Culasz
wołowy z qrzybami
Jajecznica wiosenna
z pokrzywami
Kaczka duszona
z
kapustą
Kapusta zasmaŻana
42
ót
ó+
32
59
pieczarkowym
57
zz
Krupnik
tradycy;ny
Kurczak
w
sosie
śmietanowym
31
Kwaśnica
ól
Łazanki
óB
Makaron
domowy
Marynowane
podgrzybki
92
8
Masło
czosnkowe
8
Masło
domowe
ós
Micha
wiejskiej
jajecznicy
Mizerta z
młodej
kalarepy
Naleśniki
zkaszągrYQaną
i
mięsem
73
39
38
9
10
Nożki
w
cieście
Karkówka
pieczona
ze
śliwkami
Kasza
jęczmienna
Z
grzybami
4o
11
ozor
wołowy
w sosie
chrzanowym
Pasta
bryndzowo-sardynkowa
Kiszona kapusta
Kiszona kapusta
ze
śliwkami
Kiszone
',1abłka
9r
óo
9o
8q
Kiszone
ogorki
Pasta..lajeczna
Pasta
śledziowo_serowa
Paszteciki
drozdzowe
Pasztet
domowy
9
ó9
14
Piernik
z powidłami śliwkowymi
Pierog
i
ÓŻ
Bt
B5
Placek droŻdŻowy
Z
serem
i
kruszoką
Placek
z orzechami
Placki
z
ciasta
makaronowego
Podpłomyki
Powidła
wieloowocowe
Prazuchy
Przysmak wiejski
Pyzy
z
mięsem
Rolady drobiowe
Rosoł
z kury
óB
óó
9l
óó
13
kapusty
Surowka z
<zarne)
rzepy
Surówka
z kiszonej
kapusty
Surówka
z
modre'1
kapusty
Surówka
Z
porow
Surówka
z
selera
Wołowina szpikowana
słoniną
Surowka
z
białej
53
53
54
55
55
}4
SB
35
Zapiekanka ziemniaczana z
grzybami
72
3o
5o
c1
5ałatka wiejska
Sałatka
z
bobu
Sałatka
ziemniaczana
Schab
w śmietanie
5er
smazony
Serni
k
5z
39
10
8+
11
wałowe
Zupa
fasolowa
Zupa
grochowa
Zupa
grzybowa
Zupa
)arzynowa
Zupa
sz<zawiowa
Zupa
wiśniowa
Zupa
ziemniaczana
Zeberka w
kapuście
Żur
Zrazy
24
z3
Ż5
v
Ż7
z8
19
4I
88
5maIec
wędzony
lureK
20
5malec
ziołowy
5os
borowkowy
5os
chrzanowy
5os
koperkowy
5os
mięsny
5os
pomidorowy
Sos
śmietanovły
sz<Zypiorkiem
Ze
Sos
ze świezychgrzybów
+6
47
44
45
+8
44
Zgłoś jeśli naruszono regulamin