sałatka wielowarzywna z jabłkami.txt

(0 KB) Pobierz
Moja ulubiona ***sałatka wielowarzywna z jabłkami***:
1 kg jabłek,
1 kg papryki,
1 kg białej kapusty,
1 kg ogórków,
1 kg marchewki,
1 kg cebuli.
zalewa: 1 szkl. cukru, 2 szkl. oleju, 2 szkl. octu, kilka zšbków przeciniętego przez praskę czosnku, ostra sproszkowana papryka i sól do smaku.

Warzywa umyć, oczycić, rozdrobnić (kapustę poszatkować, jabłka i marchew zetrzec na grubych oczkach tarki, papykę pokroić w kostkę, ogórki pokroić w plastry, a cebulę w piórka).
Warzywa zalać zalewš ugotowanš z w/w składników, wkładać do słoiczków, zamykać i pasteryzować ok. 10 minut.

Z podanych składników wyszło mi 12 słoików ok. 500ml (takich po pulpetach kupnych) pysznej sałatki.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin