Baranki - koszyczki z masy cukrowej.doc

(194 KB) Pobierz
Baranki-koszyczki z masy cukrowej

Baranki-koszyczki z masy cukrowej

 

Składniki

 

przygotować masę cukrowa-moja
 foremki na baranka- duże i małe
make ziemniaczana
pędzelek – do smarowania foremek
barwniki

na koszyczek formę z ''babki;
drut na ucho
1szt białko
pędzelek do smarowania
 zrobić róże z masy cukrowej
pisanki
koguciki
wykałaczki

 

Z przygotowanej masy napełniać foremki baranka
kupić baranki pożądanej  wielkości i przeciąć na pół
 pędzelkiem  wysmarować połówki i napełniać masa dobrze dociskając do siebie
zbędna masę  wkoło oderwać i pomału wyjmować 
 poczekać 1 lub 2 dni i dopiero dekorować koszyczek

formę z babki  odwrócić posmarować białkiem  i nałożyć masę dobrze dociskając--rękę oprószyć  mąką ziemniaczaną--i odciąć zbędna cześć

zrobić jajka; koguciki--co chcemy  na drut ja zrobiłam groszek ptysiowy ale można dać np;  żelki ;  chrupki
różyczki zrobić i nabić na wykałaczki - lub inne kwiatki

sklejamy lukrem lub karmelem
 w formie koszyczek musi stać 2 dni--po tym czasie delikatnie rozchylając boki formy  wyjmujemy koszyczek

Zgłoś jeśli naruszono regulamin