Wafle czekoladowe Składniki:1 opakowanie wafli (ok. 6 sztuk)250g margaryny2 kopiate łyżki kakao½ szklanki cukru (100g)8 łyżek wody6 łyżek mleka w proszku (nie granulowanego. Dałam mleko pełne w niebieskim opakowaniu)*Sposób przygotowania:Margarynę, kakao, cukier i wodę przełożyć do garnka i mieszając od czasu do czasu zagotować.Ostudzić. (Można garnek włożyć do zimnej wody, wtedy masa szybko się ostudzi).Do wystudzonej masy dodać stopniowo mleko w proszku, szybko mieszając najlepiej trzepaczką, aby nie powstały grudki.Smarować wafle masą i układać jeden na drugim.Gotowe obciążyć deską, która przykryje całą powierzchnię wafli. Na desce postawić coś ciężkiego np. garnek z wodą.Odstawić w chłodne miejsce na parę godzin. Kolejno pokroić na dowolnej wielkości kawałki.
be.3