Sałatka meksykańska z tuńczykiem.pdf

(54 KB) Pobierz
Sałatka meksykańska z tuńczykiem
Składniki
4 ziemniaki ugotowane w mundurkach, 4 marchewki, puszka
groszku, puszka kukurydzy, słoik słodkiej papryki marynowanej,
puszka czerwonej fasoli, 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 4
jaja ugotowane na twardo, por, 2 ogórki konserwowe, łyżka
musztardy, duży słoik majonezu, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Obrane z łupin ziemniaki pokroić w kostkę, marchew - w słupki, paprykę - w paski, por i
ogórek konserwowy - w półplasterki, a jaja - w ósemki. Dodać osączone: fasolę, groszek,
kukurydzę i tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z musztardą i majonezem,
posypać posiekaną zieleniną.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin