Delikatne sznycle.rtf

(6 KB) Pobierz
Delikatne sznycle

Delikatne sznycle

 

Składniki na 4 porcje:

pół kg cielęciny (np. górki)

4 łki oleju

3 łki soku z cytryny

2 ząbki czosnku

3 łki masła

3 łki mąki

tymianek

odka papryka

Ziarenka Smaku do mięs WINIARY

pieprz

łeczka posiekanej natki

 

Mięso umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry. Każdy sznycel lekko rozbij, posyp Ziarenkami Smaku do mięs i pieprzem.

 

Teraz wymieszaj olej z sokiem z cytryny, łeczkąodkiej papryki i połową łeczki tymianku.

 

Plastry cielęciny włóż następnie do miski, polej marynatą i wstaw do lodówki na pół godziny. Sznycle osącz z marynaty i oprósz z obu stron mą.

 

Masło roztop na patelni, włóż sznycle, smaż je po około 4 minuty z każdej strony. Potem patelnię przykryj i zmniejsz ogień. Mięso duś jeszcze 5 minut.

 

Sznycle podawaj z plastrami cytryny, posypane posiekaną natką.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin