Szybkie, proste i pyszne rogaliki z ciasta francuskiego.docx

(289 KB) Pobierz

Szybkie, proste i pyszne rogaliki z ciasta francuskiego

Zainspirowana fotką na fanpage food art postanowiłam zrobić swoje rogaliki - w ekpresowej wersji do popołudniowej kawy - z gotowego ciasta francuskiego i banana.

Zobaczcie jakie to proste!

 

http://1.bp.blogspot.com/-jYnp6b1i2S0/Uu0z574kr3I/AAAAAAAABE8/Hj2Atlt7J9s/s1600/DSC_1552+(2).jpg

 

Składniki:
 

·         ciasto francuskie (u mnie w wersji chłodzonej, zwijanej na papierze do pieczenia 50x25cm)

·         2 banany

·         cukier puder (opcjonalnie)

·         tabliczka czekolady (opcjonalnie)

Ciasto rozwinąć. Przyłożyć duży, okrągły talerz i odrysować dwa koła. Każde z nich podzielić na 8 równych części. Na brzegu każdego kawałka ułożyć cząstkę banana. Na niej można położyć kostkę czekolady. Zwinąć w kształt rogalika.

Piec w nagrzanym do 200 stopni około 10-15 minut (do zrumienienia ciasta).

Gotowe posypać cukrem pudrem.

 

http://1.bp.blogspot.com/-kyjz-MddE-0/Uu02Fb_5SFI/AAAAAAAABFE/qossL-7K4Ys/s1600/DSC_1582+(2).jpg

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin