Szybkie, proste i pyszne rogaliki z ciasta francuskiego
Zainspirowana fotką na fanpage food art postanowiłam zrobić swoje rogaliki - w ekpresowej wersji do popołudniowej kawy - z gotowego ciasta francuskiego i banana.Zobaczcie jakie to proste!
Składniki:
· ciasto francuskie (u mnie w wersji chłodzonej, zwijanej na papierze do pieczenia 50x25cm)
· 2 banany
· cukier puder (opcjonalnie)
· tabliczka czekolady (opcjonalnie)
Ciasto rozwinąć. Przyłożyć duży, okrągły talerz i odrysować dwa koła. Każde z nich podzielić na 8 równych części. Na brzegu każdego kawałka ułożyć cząstkę banana. Na niej można położyć kostkę czekolady. Zwinąć w kształt rogalika.
Piec w nagrzanym do 200 stopni około 10-15 minut (do zrumienienia ciasta).
Gotowe posypać cukrem pudrem.
Monika-25