Sernik mrożony z nutellą.doc

(74 KB) Pobierz
Sernik z nutellą – mrożony

Sernik z nutellą – mrożony

Mrożony sernik z nutellą  Składniki na spód:  300 g ciastek digestive z czekoladą  120 g nutelli  Formę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Ciastka i nutellę umieścić w malakserze (food procesorze) i zmiksować. Powstałą masą wyłożyć dno i boki formy, wyrównać. Włożyć do lodówki.  Składniki na masę serową:  400 g twarogu zmielonego przynajmniej 2-krotnie (może być śmietankowy np. Presidenta)  100 ml śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem)  300 g lodów waniliowych, miękkich  1/4 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)  300 g nutelli    Wszystkie składniki na masę włożyć do misy miksera i zmiksować na gładką masę. Masę przelać do formy z ciasteczkowym spodem. Formę przykryć folią spożywczą (nie powinna dotykać sernika). Włożyć do zamrażarki najlepiej na całą noc, minimum około 7 godzin.  Przed podaniem na górę sernika wyłożyć ubitą kremówkę, dowolnie ozdobić. Kroić ciepłym nożem.*  Ponadto:  200 ml śmietany kremówki  1,5 łyżki cukru pudru  Kremówkę ubić z cukrem, wyłożyć na górę zamrożonego sernika.  Smacznego :)  *w razie długiego pobytu w zamrażarce, wyciągnąć wcześniej, by zdążył zmięknąć

Mrożony sernik z nutellą
Składniki na spód:
300 g ciastek digestive z czekoladą
120 g nutelli
Formę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Ciastka i nutellę umieścić w malakserze (food procesorze) i zmiksować. Powstałą masą wyłożyć dno i boki formy, wyrównać. Włożyć do lodówki.
Składniki na masę serową:
400 g twarogu zmielonego przynajmniej 2-krotnie (może być śmietankowy np. Presidenta)
100 ml śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem)
300 g lodów waniliowych, miękkich
1/4 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)
300 g nutelli

Wszystkie składniki na masę włożyć do misy miksera i zmiksować na gładką masę. Masę przelać do formy z ciasteczkowym spodem. Formę przykryć folią spożywczą (nie powinna dotykać sernika). Włożyć do zamrażarki najlepiej na całą noc, minimum około 7 godzin.
Przed podaniem na górę sernika wyłożyć ubitą kremówkę, dowolnie ozdobić. Kroić ciepłym nożem.*
Ponadto:
200 ml śmietany kremówki
1,5 łyżki cukru pudru
Kremówkę ubić z cukrem, wyłożyć na górę zamrożonego sernika.
Smacznego :)
*w razie długiego pobytu w zamrażarce, wyciągnąć wcześniej, by zdążył zmięknąć

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin