2014-07-14 ZUPA OGÓRKOWA.pdf

(197 KB) Pobierz
DIETA UDERZENIOWA: Z ZUPĄ OGÓRKOWĄ
2 DNI
Śniadanie:
9:30
II Śniadanie:
11:30
Obiad:
14:30
Podwieczorek:
17:30
Kolacja:
20:00
– szklanka kawy z mlekiem odtłuszczonym 1,5% tłuszczu lub zielona herbata
– 2 kromki chleba razowego z serkiem twarogowym (2 plastry)
– serek wiejski lekki (150 g) z 2 łyżkami Fibroki Granulki
– 1 kiwi lub 2 mandarynki lub 1 małe jajko
– zupa ogórkowa
– sałatka (sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, 4 plastry wędliny drobiowej)
– dowolny owoc z grupy owoców dozwolonych
– jogurt odtłuszczony z 2 łyżkami Fibroki Granulki
– zupa ogórkowa
– jajko na miękko
ANALIZA ŻYWIENIOWA:
– wartość energetyczna: 1170 Kcal, węglowodany: 48%, białko: 29%, tłuszcze: 23%
SUPLEMENTY DIETY
– FLUCIR (1/0/0 rano)
– LEVANAT PLUS fiolki (0/0/1 wieczorem)
– FIBROKI GRANULKI 2 x dziennie 2 płaskie łyżki stołowe
ZUPA OGÓRKOWA
SKŁADNIKI:
włoszczyzna
4 duże ogórki kwaszone
�½ kostki warzywnej
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Włoszczyznę i ogórki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Zagotować wodę, dodać kostkę warzywną
i przyprawy do smaku. Warzywa wrzucić do wrzątku i gotować do miękkości. Zabielić
2 łyżkami jogurtu naturalnego. Podawać z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem
Zgłoś jeśli naruszono regulamin