SKŁADNIKI: 2 kg pomidorów, 2 kg cebuli, 2 kg papryki, do smaku sól, do smaku pieprz czarny 1 łyżeczka papryki mielonej oliwa główka czosnku PRZYGOTOWANIE: Najpierw zajmujemy się paprykš.Oczyszczamy jš z gniazd nasiennych i kroimy w paski.Kroimy również pomidory (w kostkę) oraz obranš cebulę (w półplasterki). Krótko podsmażamy paprykę i cebulę.Przekładamy je do garnka. Dodajemy pomidory. Wszystko razem dusimy kilka minut, doprawiajšc do smaku solš, pieprzem, czosnkiem i mielonš paprykš. Goršce leczo przekładamy do wyparzonych wczeniej słoików. Do każdego wlewamy po łyżce oliwy.Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 minut. Zimš wystarczy do takiego leczo dodać podsmażonš kiełbaskę i obiad gotowy!
Kamilowaty