Leczo na zimę.txt

(0 KB) Pobierz
SKŁADNIKI:

    2 kg pomidorów,
    2 kg cebuli,
    2 kg papryki,
    do smaku sól,
    do smaku pieprz czarny
    1 łyżeczka papryki mielonej
    oliwa
    główka czosnku

PRZYGOTOWANIE:

Najpierw zajmujemy się paprykš.Oczyszczamy jš z gniazd nasiennych i kroimy w paski.Kroimy również pomidory (w kostkę) oraz obranš cebulę (w półplasterki). Krótko podsmażamy paprykę i cebulę.Przekładamy je do garnka. Dodajemy pomidory. Wszystko razem dusimy kilka minut, doprawiajšc do smaku solš, pieprzem, czosnkiem i mielonš paprykš. Goršce leczo przekładamy do wyparzonych wczeniej słoików. Do każdego wlewamy po łyżce oliwy.Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 20 minut. Zimš wystarczy do takiego leczo dodać podsmażonš kiełbaskę i obiad gotowy!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin