2.Poltyka-i-cele.docx

(34 KB) Pobierz

KSIĘGA JAKOŚCI

Zakład przetwórstwa mięsnego „POLDROB”

 



ul. Wesoła 54 22-100 Marianki

                     Tel. 779 899 009 e-mail: poldrop@gmail.com

Data wydania: 11.03.2015r.
Wersja:A

Strona:1/1

Rozdział.2. Polityka i cele jakości/ bezpieczeństwa żywności

Opracowały: Joanna Szpanowska i Anna Osewska
Sprawdzili: Magdalena Gruszka i Mateusz Jankowski
Zatwierdziła: Dominika Adamowicz

 

 

2. Polityka i cele dotyczące jakości/ bezpieczeństwa żywności

2.1.Polityka jakości i bezpieczeństwa żywności

Polityka naszej firmy opiera się na dostosowaniu naszego asortymentu tak aby dotrzeć do jak najszerszego grona odbiorców, zaoferować im produkty, które zaspokoją ich potrzeby i wymagania a także na stałym rozwoju naszej firmy poprzez inwestycje w aparaturę, zapewnienie bezpieczeństwa produktów oraz szkolenia pracowników.

Aby osiągnąć ten cel, wprowadzono system zarządzania bezpieczeństwa żywności, opierając się na analizie zagrożeń i krytycznego punktu kontrolnego. Produkcję prowadzimy przestrzegając zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP).  System ten jest wciąż udoskonalany.

Pracownicy Zakładu znają politykę zarządzania bezpieczeństwa żywności i są szkoleni oraz instruowani w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności. Jesteśmy zaangażowani w sprawę wytwarzania produktów zaspokajających potrzeby konsumentów, tak jak i w dalszy pomyślny rozwój współpracy z Klientami i Dostawcami. Dążymy do uzyskania coraz wyższej jakości swoich produktów ku zadowoleniu odbiorców. Naszym dążeniem jest stałe wychodzenie naprzeciw wymaganiom Klientów i przewidywanie ich przyszłych oczekiwań.

2.2 Cele dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności

Cele

Termin realizacji

Odpowiedzialny za realizację

Sposób pomiaru

1.Wzrost automatyzacji zakładu o 20%

20 maja 2015

Producent

Protokoły, faktury zakupu, analiza protokołów odbioru tech.

2. Zwiększenie o 30% liczby szkoleń pracowników

10 czerwca 2016

Kierownik produkcji

Przeprowadzenie testów, analiza listy szkoleń, analiza planu szkoleń

3. Minimalizacja przestojów spowodowanych awariami sprzętu.

10 maja 2016

Dział jakości

Analiza dokumentacji technologicznej

4. Wymiana sprzętu laboratoryjnego w 70% na nowocześniejszy

30 lipca 2016

Producent

Przeprowadzenie zapisu

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin