KSIĘGA JAKOŚCI
Zakład przetwórstwa mięsnego „POLDROB”
ul. Wesoła 54 22-100 Marianki
Tel. 779 899 009 e-mail: poldrop@gmail.com
Data wydania: 11.03.2015r.Wersja:A
Strona:1/1
Rozdział.2. Polityka i cele jakości/ bezpieczeństwa żywności
Opracowały: Joanna Szpanowska i Anna OsewskaSprawdzili: Magdalena Gruszka i Mateusz JankowskiZatwierdziła: Dominika Adamowicz
2. Polityka i cele dotyczące jakości/ bezpieczeństwa żywności
2.1.Polityka jakości i bezpieczeństwa żywności
Polityka naszej firmy opiera się na dostosowaniu naszego asortymentu tak aby dotrzeć do jak najszerszego grona odbiorców, zaoferować im produkty, które zaspokoją ich potrzeby i wymagania a także na stałym rozwoju naszej firmy poprzez inwestycje w aparaturę, zapewnienie bezpieczeństwa produktów oraz szkolenia pracowników.
Aby osiągnąć ten cel, wprowadzono system zarządzania bezpieczeństwa żywności, opierając się na analizie zagrożeń i krytycznego punktu kontrolnego. Produkcję prowadzimy przestrzegając zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). System ten jest wciąż udoskonalany.
Pracownicy Zakładu znają politykę zarządzania bezpieczeństwa żywności i są szkoleni oraz instruowani w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności. Jesteśmy zaangażowani w sprawę wytwarzania produktów zaspokajających potrzeby konsumentów, tak jak i w dalszy pomyślny rozwój współpracy z Klientami i Dostawcami. Dążymy do uzyskania coraz wyższej jakości swoich produktów ku zadowoleniu odbiorców. Naszym dążeniem jest stałe wychodzenie naprzeciw wymaganiom Klientów i przewidywanie ich przyszłych oczekiwań.
2.2 Cele dotyczące jakości i bezpieczeństwa żywności
Cele
Termin realizacji
Odpowiedzialny za realizację
Sposób pomiaru
1.Wzrost automatyzacji zakładu o 20%
20 maja 2015
Producent
Protokoły, faktury zakupu, analiza protokołów odbioru tech.
2. Zwiększenie o 30% liczby szkoleń pracowników
10 czerwca 2016
Kierownik produkcji
Przeprowadzenie testów, analiza listy szkoleń, analiza planu szkoleń
3. Minimalizacja przestojów spowodowanych awariami sprzętu.
10 maja 2016
Dział jakości
Analiza dokumentacji technologicznej
4. Wymiana sprzętu laboratoryjnego w 70% na nowocześniejszy
30 lipca 2016
Przeprowadzenie zapisu
ma5ti51