leczo z mięsem.txt

(1 KB) Pobierz
+schab w plastrach  500 g
+papryka żółta  1 szt.
+papryka czerwona  1 szt.
+papryka zielona  1 szt.
+cukinia  1 szt.
+czosnek  2 zšbki
+cebula  2 szt.
+pomidory  500 g
+musztarda francuska  2 łyżki
+koncentrat pomidorowy  2 łyżki
+słodka papryka, mielona  2-3 łyżeczki
+cukier  1 łyżeczka
+masło  2 łyżki
+mietana 18% - 4 łyżki
+sól
+pieprz
+koperek  1 pęczek
+olej
Krok 1: Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa

Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa

Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całoć mieszamy.

 

 

Krok 2: Warzywa kroimy w kostkę

Warzywa kroimy w kostkę

Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wczeniej zeszklić na male). Doprawiamy pieprzem.

Do garnka wlewamy wodę lub bulion (ok. 1 szklanki). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solš i paprykš do smaku. Dodajemy 2 łyżki koncentratu. Odrobinę gulaszu mieszamy ze mietanš. Całoć wlewamy do garnka, mieszajšc.

 

Krok 3: Podajemy z makaronem i koperkiem

Podajemy z makaronem i koperkiem
Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.

https://kuchnialidla.pl/dorota-karol/schab/przepisy/rodzina-dutkiewiczow-gulasz-jednogarnkowy-z-warzywami-i-makaronem
Zgłoś jeśli naruszono regulamin