+schab w plastrach 500 g +papryka żółta 1 szt. +papryka czerwona 1 szt. +papryka zielona 1 szt. +cukinia 1 szt. +czosnek 2 zšbki +cebula 2 szt. +pomidory 500 g +musztarda francuska 2 łyżki +koncentrat pomidorowy 2 łyżki +słodka papryka, mielona 2-3 łyżeczki +cukier 1 łyżeczka +masło 2 łyżki +mietana 18% - 4 łyżki +sól +pieprz +koperek 1 pęczek +olej Krok 1: Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa Dodajemy musztardę i czosnek do mięsa Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy 2 łyżki musztardy, czosnek pokrojony w plastry oraz trochę oleju. Całoć mieszamy. Krok 2: Warzywa kroimy w kostkę Warzywa kroimy w kostkę Umyte pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki, cebule kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy (cebulę można wczeniej zeszklić na male). Doprawiamy pieprzem. Do garnka wlewamy wodę lub bulion (ok. 1 szklanki). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solš i paprykš do smaku. Dodajemy 2 łyżki koncentratu. Odrobinę gulaszu mieszamy ze mietanš. Całoć wlewamy do garnka, mieszajšc. Krok 3: Podajemy z makaronem i koperkiem Podajemy z makaronem i koperkiem Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem. https://kuchnialidla.pl/dorota-karol/schab/przepisy/rodzina-dutkiewiczow-gulasz-jednogarnkowy-z-warzywami-i-makaronem
ametyst4