Biszkopt 2.pdf

(2 KB) Pobierz
BISZKOPT
Ciasto:
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka m ki
2 budynie czekoladowe
1 y ka proszku do pieczenia
1 y ka kakao
Bia ka ubijamy na tward pian , dodajemy cukier, a nast pnie roztarte
tka.
Do piany dodajemy m k , budynie, kakao, proszek do pieczenia, lekko mieszamy.
KOKOS:
6 bia ek
1 szklanka cukru
200g kokosu
Ubijamy bia ka dodaj c cukier, nast pnie wsypujemy kokos.
Pieczemy ok. 20 - 25 min.
MASA:
1/2l mleka
2 y ki m ki ziemniaczanej
2 y ki m ki pszennej
1 ma e kapuczino
6
tek
1 szklanka cukru
1 1/2 kostki mas a
Ucieramy
tka dodaj c do nich m ki, kapuczino oraz cukier.
Przygotowan mas gotujemy z mlekiem jak budy .
Po wystygni ciu powoli dodajemy do mas a, ucieramy.
SMACZNEGO!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin